לוגו בית ביאליק

4 שעות
ללא עלות
להרשמה
הזמנה עליה מופיעה תמונתה של מאניה ביאליק ובה מצוינת כותרת האירוע, יום, תאריך, שעה, כתובת

לכבוד יום האישה הבינלאומי, מתחם בתי ביאליק יערוך מגוון פעולות ופרויקטים אמנותיים, תרבותיים, חינוכיים וקהילתיים, אשר חלקם היו בשיתוף עם בתי הספר והקהילה במטרה להעצים נשים בתחומי האמנות והקהילה

בהשתתפות: מוזיאון העיר | בית ביאליק | בית פליציה בלומנטל | בית ליבלינג | מוזיאון בית ראובן

בתכנית:

בית‭ ‬ראובן, ‬גלריה‭ ‬קומת‭ ‬הקרקע‭ ‬

פלייגראונד‭ - ‬'הליכת‭ ‬חלומות‭'‬

'הליכת חלומות' בביצוע התזמורת האנדרלמוסית, עפ"י יצירה של המלחינה והמנצחת קרן רוזנבאום.

התזמורת האנדרלמוסית הינה 'תזמורת רעש' ומשתתפיה הם תלמידי המגמה וצוות ההוראה לסאונד בתיכון החברתי תל - אביב- יפו (כיתה י') בשיתוף פעולה עם סוכנות רעש (בספריה המוסיקלית ע"ש פליציה).

תלמידי המגמה יצאו לסדרה של 'הליכות החלומות' ביפו, במרחב הציבורי הסובב את בית הספר, שבמהלכה ישוחחו עם נשים ויקבלו השראה ליצור יצירה מוזיקלית משלהם. הרשמים מהשיחות של 'הליכות החלומות' יתועדו ויאספו למעבדת קשב, ולבסוף תיווצר יצירה מוזיקלית חדשה.

תוצרים שנבחרו היוו את הבסיס ליצירת שירון שיחולק לקהל הרחב במסגרת אירוע הסיום של הפרויקט ושיוזמן להצטרף אלינו בביצועו.

תזמורת הרעש הינה פרויקט מוזיקלי חינוכי וקהילתי.

בהשתתפות : קרן רוזנבאום, נועה גולן, מורסאן (עוד - שמש), מרין זורע, נעמי ניזרי, שרה אדאמס, אלון הרשקוביץ, גל קופשטיין, יובל קולבסון, גתית פרלמוטר עם ילדי כיתה י' מגמה לסאונד התיכון החברתי תל אביב-יפו.

הפרוייקט ביוזמת הספרייה המוסיקלית ע"ש פליציה בלומנטל.

בית‭ ‬ראובן, ‬גלריה‭ ‬קומת‭ ‬הקרקע‭ ‬

מיכל‭ ‬נאמן‭ - ‬כיסוי‭ ‬וגילוי

תערוכה אורחת במוזאון בית ראובן לרגל שנת ה 150 להולדת ח.נ. ביאליק.

במסגרת החגיגות לציון 150 שנה להולדתו של חיים נחמן ביאליק מוזיאון בית ראובן יציג תערוכה מעבודותיה של האמנית כלת פרס ישראל - מיכל נאמן.

בעבודותיה של מיכל נאמן נוכחת תמיד המילה. מילה יחידה או צירוף לשוני, חידוד לשון או משחק מילים, ציטוט או כמעט ציטוט הדורש פיענוח. תופעה מרכזית זו ביצירתה העלתה בתודעה את מסתו הידועה של ביאליק "גילוי וכיסוי בלשון" משנת 1915 והעבודות לתערוכה נבחרו בהשראת מסה זו.

בתערוכה מעל עשרים עבודות בטכניקות שונות, החל משנות השבעים, חלקן מוצגות לראשונה.

אוצרת: עדנה ארדה.

כתובת האתר:www.rubinmuseum.org.il

קומה ‭ ‬1‭ ‬

‭'‬מאניה‭ ‬יקרה‭'‬

בפרויקט ‬'מאניה‭ ‬יקרה' ‬התבקשו‭ ‬תלמידי‭ ‬כיתה‭ ‬ח'‭ ‬בבית‭ ‬ספר‭ ‬צמרות‮ להשיב‭ ‬למכתבים‭ ‬שנשלחו‭ ‬אל‭ ‬מאניה‭ ‬ביאליק‭ ‬על‭ ‬ידי‭ ‬בעלה, ‬המשורר‭ ‬חיים‭ ‬נחמן‭ ‬ביאליק‭.‬

תחלופת‭ ‬המכתבים‭ ‬בין‭ ‬ביאליק‭ ‬למאניה‭ ‬נמשכה‭ ‬כידוע‭ ‬שנים‭ ‬רבות, ‬כל‭ ‬זמן‭ ‬שביאליק‭ ‬היה‭ ‬מחוץ‭ ‬לביתו‭ ‬במסגרת‭ ‬מסעותיו‭ ‬ברחבי‭ ‬העולם‭. ‬מכתבי‭ ‬ביאליק‭ ‬תורגמו‭ ‬מיידיש‭ ‬ורוסית‭ ‬לעברית‭ ‬וקובצו‭ ‬בספר‭ ‬'אגרות‭ ‬המשורר‭ ‬לרעייתו'. ‬

כעת, ‬לרגל‭ ‬יום‭ ‬האישה‭ ‬הבינלאומי, התלמידים‭ ‬התבקשו‭ ‬להשיב‭ ‬בקולם‭ ‬למכתבי‭ ‬המשורר, ‬ואף‭ ‬לאייר‭ ‬את‭ ‬האיגרות. ‬מארג‭ ‬אמנותי‭ ‬מרתק‭ ‬המשלב‭ ‬כתיבה, ‬קריאה‭ ‬ואיור‭ - ‬בין‭ ‬הזמנים‭ ‬ובין‭ ‬הזהויות‭.‬

הפרוייקט‭ ‬ביוזמת‭ ‬בית‭ ‬ביאליק‭ ‬

קומה ‭ ‬2‭ ‬

חפצי-בה

בני ובנות נוער מתעדים סיפורי נשים משמעותיות מקהילותיהם במילים ובתמונות.

פרוייקט משותף למוזיאון העיר תל - אביב - יפו ובית חינוך קהילתי גאולה, בהנחיית צוות בית הספר, הסופרת תמי שם טוב והצלם מיכאל ליאני. במהלך הפרוייקט התנסו המשתתפות והמשתתפים בקשבה והתבוננות מחדש על נשים קרובות ובעלות השפעה שבחרו. שוחחו עמן, תעדו את סיפוריהן, ויצרו עבודות צילום המשלבות בין חפצים משמעותיים ומקומות בתל - אביב-יפו. בתהליך העבודה, נכתב נרטיב משותף, בין דורי, אשר טווה חוט פרשני בין השפה החזותית למילולית. הצבת החפצים האישיים של הנשים בסביבה עירונית על ידי בנות ובני הנוער, מציעה הקשר מקורי אשר צובע באור חדש חוויות וזיכרונות.

הפרוייקט ביוזמת מוזאון העיר תל אביב-יפו.

מבית ליבלינג , דרך רחוב ביאליק ועד לים -

מצעד העונות של פינה באוש

בית ליבלינג, מרחוב ביאליק ועד לים -

עושות מחווה משותפת ליצירה המיתולוגית "אביב, קיץ, סתיו, חורף".

עם בוא האביב נעלה יחד את העבודה המיתולוגית של קבוצת תיאטרון מחול וופרטל, פינה באוש – "אביב, קיץ, סתיו, חורף". תחילה נלמד בסדנה את תנועות המחול ונתאמן עליהן, ולאחר מכן נצא לבצע אותן בעיר, בליווי המוזיקה המקורית של לואי ארמסטרונג.

ביצוע זה מצטרף לפרויקט קבוע של קבוצת תיאטרון מחול וופרטל פינה באוש – “The NELKEN-Line” – הקורא לביצוע הקטע ולתיעודו ברחבי העולם.

ניפגש בשעה 19:00 בבית ליבלינג , אידלסון 29, ללמוד את התנועות ואח"כ נצא לרחוב.

*בהרשמה מראש באתר בית ליבלינג: https://www.lieblinghaus.org/event-details/TheNelkenLine-PinaBauschWuppertalTanztheater

הפרויקט ביוזמת בית ליבלינג.

חניון בצלאל - רח' המכבי 2 - מדבקות 75% הנחה לבאי האירוע בלבד.